ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА СМЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ГРАМОТНИ

застрахователно грамотниЗадаваме ли си понякога въпроса: „Кое ще ми бъде по-изгодно – да заплатя една застрахователна премия или да покрия финансово последствията от едно застрахователно събитие?

Все повече като че ли се замисляме над това колко важно е да подсигурим близките и роднините си. Всяка една наша потребност, разбира се, е пряко свързана със стандарта ни на живот. Имаме потребност да осигурим старините си, то тогава нека се замислим за пенсионна или рентна застраховка. Налага ни се да ползваме банков кредит – никак лошо не е той да бъде покрит с рискова застраховка или застраховка злополука.

Какво е наистина важно за нас?

застрахователно грамотниАко не отлично, то поне доброто здраве. При всички положения обаче има случаи, когато ни е необходима медицинска помощ, нужно ни е посещение при лекар специалист. Дори за профилактика на здравето, финансовите средства, които отделяме, представляват значителна част от месечния ни бюджет. Не случайно, ако сме се насочили към правилния застрахователен продукт, то в редица ситуации ще избегнем финансови затруднения. Вярно, в други страни по света до голяма степен държавата е фактор и хората са облекчени значително в социален и здравословен план. При нас обаче ситуацията е малко по-различна и с цел да си осигурим безпроблемно бъдеще ни се налага да не разчитаме само и единствено на държавата. Здравната помощ, която ни осигурява, не е напълно ефективна.

И като се замислиш, постепенно осъзнаваш, че можеш да застраховаш всичко – живота и здравето си, дома си, бизнеса, личния си или служебен автомобил. Домът е „личната ти крепост“, мястото, където се чувстваш сигурен и щастлив. Бизнесът е това, което осигурява материалното благоденствие на семейството ти. Автомобилът ти пък се нуждае от „задължителна“ застрахователна защита. Децата порастват и ще им е необходимо стабилно образование. Искаш да осигуриш спокойни старини на родителите си. Всичко това е напълно възможно.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ → Защо имаме нужда от застрахователен брокер?

Ето защо всички ние, осъзнаваме или не, се нуждаем от застрахователна защита.

Няма нужда да знаем конкретни условия или тарифи на застрахователните компании, нужно е да имаме желанието да бъдем застрахователно „грамотни“. Важното е в нас да се пораждат все повече и различни въпроси, да се провокират размисли, след което да можем да се насочим към професионалистите в областта. При всички положения от помощ може да ни бъде и Интернет. Напоследък се разработиха доста добри платформи за онлайн застраховане, с помощта на които всеки един от нас може да получи информацията, която му е необходима, за да направи сравнение, да се консултира, а дори и да сключи застрахователен договор. Стигнем ли до етапа на осъзнаването, останалото е в пъти по-лесно...застрахователно грамотни

Нека не позволяваме застрахователните ни интереси да бъдат само и единствено провокирани от задълженията на закона. Нека бъдем „грамотни“, за да осигурим по-спокойно бъдеще за себе си и близките си. Всеки навреме направен застрахователен избор може да ни спести излишни нерви и финансови загуби в бъдещето.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни попитате! Използвайте формата за контакт по-долу.

Попитайте ни

Задължително поле *

Polica.bg ще използва Вашите лични данни, с цел отговор на запитване от Ваша страна и безплатна консултация с наш специалист.

Коментари