Защо да сключа застраховка Отмяна на пътуване

  • Организирали сте си екскурзия и ще посетите няколко европейски столици, това е свързано с мноооооого ходене. За съжаление една седмица преди заминаването си чупите крака и плановете са провалени. Но вие не се притеснявате, тъй като имате сключена застраховка Отмяна на пътуване. Гипсирате се и отивате да промените датата на пътешествието си.
  • Има стачка (например в съседна Гърция) и вие с цялото семейство, съседското дете, джета и всички надуваеми пояси сте принудени да се върнете вкъщи. За нервите и разочарованието няма кой да ви обезщети, но почивката ви е застрахована.
  • Крадат ви документите, които са необходими за напускане пределите на страната. При доказана физическа невъзможност същите да бъдат преиздадени преди пътуването, парите за билета ще ви бъдат изплатени, тъй като сте сключили застраховка Отмяна на пътуване.
застраховка отмяна на пътуване

Сигурно всеки познава някой, който е „изгорял“ с пари от пропуснато пътуване по различни причини.

Скоро това се случи с мои познати. Дестинацията им беше Дубай. Не успяха да заминат, защото задграничния паспорт на едното лице (момчето ☺) бе изтекъл.

Питате се дали застрахователите им платиха?

Не.

"Това не е покрит риск по полицата, счита се за небрежност"

Други мои приятели с деца, пропуснаха пътуването си до Гърция, защото едното от децата им се разболя (класика).

Питате се дали застрахователите им платиха?

Щяха……., ако си бяха сключили застраховка Отмяна на пътуване!

Както бихте могли да предположите, застрахователните компании няма да ви обезщетят, в случай че сте забравили рождения ден на леля си, преминавате през рязка промяна в отношенията с вашия партньор или сте си взели котка, която няма на кого да оставите. Но! Подходящата застраховка за пътуване ще ви спести доста нерви и напразни харчове в непредвидени ситуации.

отмяна на пътуване

Какво печелите, ако сключите застраховка Отмяна на пътуване

  • Безпроблемно изчакване на вашето пътуване.
  • Спокойствие по време на целия си престой/почивка. Този риск не се предлага от всички застрахователни дружества.

застраховка отмяна на пътуванеОрганизирали сте си екскурзия до Хаваите през 2017 и ви тревожи мисълта  „ако се случи нещо и не успея да замина, всички вложени средства отиват на кино!“

Планувате круиз след 14 месеца, празнуване на 20-годишнина след 6 месеца или сте авантюрист и сте си взели еднопосочен билет до Австралия – осигурете си спокойствие. 

Застраховката е изгодна и Ви съветваме – сключете я!

Застраховайте плановете си. В случай, че не успеете да ги реализирате, когато сте планирали, застраховката ще Ви позволи просто да промените датата.

Ако възникнат въпроси, пишете ни. Ще ви дадем допълнително информация и ще ви разясним всяка подробност.

Как, къде, кога да сключите застраховка Отмяна на пътуване

Как

Свържете се с вашия застрахователен брокер след като купите ваучер за почивка, екскурзия или самолетен билет.

Къде

Вашият брокер, ще се погрижим да получите пълна, обективна информация и ще защитаваме вашите интереси.

Може да посетите на място офис на застрахователен брокер или застрахователна компания.

Кога

В повечето компании полицата се сключва в същия ден, в който заплащате цената на екскурзията си или самолетния билет. Ако сте пропуснали да направите това, можете да застраховате вложените пари в почивка и по-късно, но възможните варианти от застрахователни компании намаляват.

Какво да направите, ако ви се наложи да използвате своята застраховка Отмяна на пътуване

Ако ви се случи нещо непредвидено, което застрашава плановете ви, то позвънете при първа възможност (хубаво е да е веднага) на телефона на съответния застраховател.

Каква е цената на застраховката или каква сума трябва да платите

  • Ако екскурзията ви струва 1 000 лв. и сте закупили пакета си 3 месеца по-рано, застрахователната премия ще бъде общо 22,44 лв.
  • В случай, че сте закупили ваучер за група (7 човека), цената на избраната от вас екскурзия е 7 000 лв общо и тръгвате след 6 месеца – общата стойност на застраховката ще бъде 192,78 лв. (или по 27,54 лв. на човек).
  • Може да застраховате и самолетния си билет, за който сте заплатили 300 лв. Ако полетът ви е след 1 месец, застрахователната премия е 4,59 лв.
застраховка отмяна на пътуване

Застраховайте плановете си със застраховка Отмяна на пътуване, като изберете най-изгодния за Вас вариант!

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ни потърсите за безплатна консултация, чрез формата за контакт по-долу.

Екипът на Policabg.com

Попитайте ни

Задължително поле *

Polica.bg ще използва Вашите лични данни, с цел отговор на запитване от Ваша страна и безплатна консултация с наш специалист.

Коментари